casa de poezie

centrul de actiune poetica

Eminescu invers – editia 117

Posted by razvan pe ianuarie 15, 2010

Poeticile cotidianului: seria Relationala la prima editie din 2010 au avut parte de un Marius Parlogea complet intarzia, asa ca seara s-a intamplat in jurul demersurilor relationale si exact in jurul unui binom Eminescu – criminal.

A durat ceva timp pana cand publicul din The Other Side (Str Brezoianu nr 4) s-a adunat pentru eveniment. Dar cu toata intarzierea poeticile au inceput in tromba. Fara video si fara foto la prima editie relationala. Daca vroiati sa vedeti cum a fost trebuia sa fiti acolo. Irepetabila deci „ca poetu'”.

asa cum am promis, seria relationala muta accentul de pe invitatii serii pe publicul participant. si la editia 117 s-a mutat bine mersi. Stiti mafia? sau killer?

O parte din public a jucat asta asa : 2 eminescu = 2 criminali, 1 caragiale= medic, 1 macedonski = politist, 1 maiorescu, 1 vlahuta, 1 petica, 1 alecsandri, 1 d anghel etc. = tarani.

In cultura romana se facea noapte. cei doi eminescu se trezeau si se puneau de acord pe cine trimit in posteritate. Se culcau la loc. Se trezea medicul caragiale si incerca sa vindece pe cine credea el ca a fost afectat de eminesti. incerca si se culca la loc. Din pat sarea macedonski un pic agitat si incerca sa isi dea seama cine ar putea sa fie eminescu. intreba, povestitorul ii facea semn daca da sau nu si se culca la loc. Se facea dimineata si toata lumea deschidea ochii, mai putin cel „posterizat” de eminesti. Si cultura romana incepea sa dezbata> care ar putea sa fie eminescu. si au tot spus participantii.

La a doua runda fiecare dintre cei care aveau biletel si personaj repartizat a spus cam cum e cu eminescu din perspectiva personajului de pe biletul lor. fara sa spuna ce personaj au. si a fost fun.

Din 2 runde cultura a aflat cine erau cei doi eminescu si i-a posterizat destul de repede.

dupa care

In loc de Eminescu, Andrei si Loredana au circulat un pic prin S. Petica. Doar asa ca sa vada cum e. si s-au ales cu aplauze

Dar pentru final a ramas BURSA LITERARA cu un criteriu in sfarsit logic. Oricine poate propune scriitori pe care vrea sa ii vada la poetici cu suma pe care ar plati-o pentru asta. Banii ii vor plati atunci cand scriitorii ceruti vin. Fiecare dintre cei care cer scriitori si propun participarea lor trebuie sa lase un contact pentru a-si plati suma promisa in cazul in care scriitorul lor vine la poetici.

In al cincilea an de poeticile cotidianului suntem pregatiti pentru un format radical: poetici relationale.
Primii trei ani si jumatate ai evenimentului conceput pentru promovarea celor mai recente aparitii editoriale s-au desfasurat ca “literaturi in miscare”, formula prin care fiecare dintre autorii invitati au fost prezentati publicului si pusi in fata unor interviuri live. Din octombrie 2009, poeticile cotidianului au dezvolat “Republica poetica”, un eveniment in care accentul a fost pus pe lectura textelor proprii si ale autorilor cu efect formator pentru fiecare dintre invitati.

Pe 14 ianuarie 2010, Poeticile cotidianului au imbogatit formula initiala cu o propunere pe care o face publicului sau: poetica relationala.

De data aceasta invitatul principal este publicul asa ca va invitam sa aduceti cu dumneavoastra hartie si instrumente de scris pentru ca o sa ne distram citind cu notitze. Poeticile cotidianului se trasforma intr-un atelier de lectura coordonat de Razvan Tupa in club Other Side, in fiecare zi de joi, de la ora 19.00.

Fiecare dintre serile poeticilor cotidianului isi propune sa investigheze un element esential pentru expresia poetica de astazi. Vom continua sa avem invitati si vom lansa o noua formula de interviu, interviul incrucisat. (mai multe in curand)
In a doua seara (21 ianuarie – editia 118) a noului format, au promis ca vin in fata publicului Andra Rotaru si Stoian G Bogdan, premianti ai sectiunii debut a distinctiei Mihai Eminescu. Cei doi invitati vor trece prin chestionarele poeticilor si vor pune in practica un concept lansat la acest eveniment> interviul incrucisat. Alaturi de ei, poeticile cotidianului gazduieste cateva lecturi din laureatii celor mai importante premii pentru poezie din lume in anul 2009.

poeticile cotidianului este un eveniment casa de poezie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: