casa de poezie

centrul de actiune poetica

poeticile cotidianului 2007

POETICILE COTIDIANULUI

SEARA DE LITERATURA IN MISCARE 

CE INSEAMNA POETICILE COTIDIANULUI:

Lansarea seriei de intalniri „poeticile cotidianului” este un demers literar si cinematografic dedicat literaturii celor mai recenti debutanti in literatura romana.Muzica live, recitaluri si discutii cu autorii catalogati drept „Generatia 2000” vor fi prilejul familiarizarii cu individualitatile conturate la linia de start a ultimilor ani.  

Fiecare editie a „poeticilor cotidianului” organizata pana acum in Club A a avut ca invitat un scriitor care isi pune in scena propriile scrieri si pozitiile pe care le adopta fata de cea mai concreta actualitate.

RAZVAN TUPA – INITIAZA DEZBATERI LITERARE SI MODEREAZA EXTREMELE

Razvan Tupa s-a nascut la Braila in 1975. Primul sau volum publicat in 2001, fetis, a fost distins cu Premiul national pentru poezie „Mihai Eminescu“, la Botosani, in ianuarie 2002. In 2003, fetis – o carte romaneasca a placerii a facut obiectul unei a doua editii revazute si adaugite la Editura Vinea.Pagina personala:http://www.cartearomaneasca.ro/colectii/poezie/corpuri_romanesti.html

2007

15 editii Poeticile Cotidianului

XLIII-LVII 

XLIII Ianuarie18-Poeticile Cotidianului-invitat Liviu Lucaci

XLIV Februarie 1-Poeticile Cotidianului – seara de literatura în miscare Daniela Ratiu

XLV Februarie 22-Poeticile Cotidianului-Lasare Steaua…fara Mihai Sebastian de Dumitru Crudu cu dezbateri aprinse in jurul unei teme acide: „De ce nu iubim generatia interbelica?”

XLVI Martie 1-Poeticile cotidianului – invitat Remus Cernea Cata politica si cata filosofie in societate.

XLVII Martie 9-Peticile cotidianului – lansare Belle de nuit

XLVIII Martie16.-Primavara poetilor – la Poeticile Cotidianului cu poeme mixate de RA, poeme pictate la Atelierul condus de Nina Vasile si Verrsiuni de Versus-Versum. O seara in care printre invitati s-a numarat si Paul Bogdan, unul dintre editorii site-ului www.poezie.ro

XLIX Aprilie 12-Poeticile cotidianului Videopoemele incep sa se organizeze cu Andrei Ruse– POEZIE in actiune

L Aprilie19-Poeticile cotidianului – Seara de literatura in miscare Cosmin Dragomir

LI Aprilie 26-Poeticile cotidianului: Romanul politist se intoarce la editura Tritonic

LII Mai10-Poeticile cotidianului – Lansare Vampirii sudului 

LIII Mai 31-Poeticile cotidianului – lansare: BONG de Alex Vakulovski

LIV Noiembrie 23 – Poeticile Cotidianului – Human Zone/ Chisinau @ Bucuresti – Andrei Gamart, Hose Pablo, Corina Ajder, Vadim Vasiliu si Daria Vlas au fost in Club A pentru a citi poeziile lor si pentru a lansa volumele pubhlicate independent “Capsune in inima mea”de Hose Pablo si “Eu spun dragoste”de Andrei Gamart. Pe langa inregistrarile video de la actiunile poetice ale grupului de pe strazile Chisinaului, invitatii au adus poeme inregistrate cu Vlad Gatman si Alex Cosmescu.

LV Noiembrie 30 – Poeticile Cotidianului – Literatura dedicata – despre volumul de poeme “Cantece pentru Maria”de la editura Vinea cat si romanul “Intamplari de la marginea lumii” (editura Cartea Romaneasca) Cosmin Perta

LVI Decembrie 13 Poeticile Cotidianului au avut revelatia lui  Liviu Birsan, autorul volumului Ochiul si pulberea, aparut in colectia ”Ego. Proza”.

LVII Decembrie 20 – Poeticile Cotidianului CORP//uri//VIR//tu//ALE cu Lucia Simona Dinescu despre volumul lansat la editura Polirom, “Corpul in imaginarul virtual”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: